Gezinsfietstocht in Geuze thema

Startpunt van de fietsroute: Hoevehotel Warandehof

Startpunt van de fietsroute: Hoevehotel Warandehof

ALGEMENE INFO

Tijdstip: zondagnamiddag 

(Kinder)fietsen huren: fietsendespaak of bij aanvragen bij reservatie hoevehotel Warandehof

Fietsknooppunten Groene Gordel

Screen Shot 2018-03-14 at 09.16.51.png

Een dagtripje voor het hele gezin

Al fietsend de natuur herontdekken met bourgondische tussenstops die leuk zijn voor jong en oud. Dat is de Geuze dagtrip door het Pajottenland. Eerst stippelen we je een mooie fietstocht uit langs de knooppuntenroute om vervolgens een eerste maal halt te houden bij Cafe den Haas.

Uitzicht vanop het terras van Café den Haas

Uitzicht vanop het terras van Café den Haas

Starten doen we vanuit het Warandehof. Er is voldoende parkeerplaats en je kan gerust een kijkje nemen op deze mooie gerestaureerde vierkantshoeve die nu fungeert als een leuke vakantiebestemming. Het eerste knooppunt bereik je door de straat uit te fietsen richting Bioschuurke (net naast het Warandehof). Steek de tweevaksbaan over naar de kapelstraat. Vanaf hier is het rustig afdalen tot we net voor de eerste bocht aan knooppunt 10 komen. 

Den Haas

Na knooppunt 89 zal je op je rechterhand Café Den Haas tegenkomen. Het fantastische uitzicht met terras maakt dit een populaire stopplaats bij fietsers en wandelaars. Voor de kids is er een speeltuin voorzien. Op de kaart vind je de gekende geuze streekbieren terug, maar vergallopeer je niet! Er zijn nog interessante geuze adresjes op komst. Voor de hongerigen, kan je hier al iets kleins verorberen, zoals een boerenboterham met hesp.

Volgende stop?

3e29e455-b00a-40d2-b74f-fe87da2997d4.jpg

Hopelijk heb je hierna nog wat kracht over, want het beste komt nog. We doen weer wat idyllische knooppunten aan om uiteindelijk Gooik centrum binnen te fietsen. Hier vind je Geuzestekerij De Cam. Twee dingen maken deze stop de moeite waard. Kom langs tussen 15 en 17u om een unieke rondleiding te krijgen in de geuzestekerij. De immer sympathieke Karel, geuzesteker van de Cam neemt je mee in de wereld van de Geuze. Hij laat je zien hoe de bieren op smaak komen in 150 jaar oude vaten en legt je uit hoe het ‘steken’ van lambiekbieren om geuze te bekomen in zijn werk gaat.

thumb_deoudecam.jpg

Na de rondleiding kan je een streekgerechtje nuttigen in hun brasserie. Natuurlijk mag een geuze van de Cam bij dit maal niet ontbreken! Probeer zeker ook het ‘pruufpallet’ om verschillende geuzes uit te proberen

We gaan het je nu niet meer te lastig maken. We weten dat het glooiende Pajottenland al fietsend nogal een uitdaging kan zijn, dus op dit punt gaan we een korte, doch mooie route nemen richting Warandehof alwaar we besluiten!

Een avontuurlijk krokusverlofje

Vorige week mochten we een zeer sympathieke familie ontvangen. De Bettoni’s wonen in Tielt-Winge en hebben Italiaanse roots via vader Dimi. Dochters Emma en Laura hadden wel eens zin om er een weekendje het leven op de boerderij te ontdekken. Vooral de paardjes trokken de aandacht, daar beide dochters leren paardrijden. Na een stevig ontbijt met een spiegeleitje, besloten ze meteen de boerderij op te trekken. Wat volgt zie je in hun videoverslag: