Ontdek de pracht van het Pajottenland


Te voet, met de fiets of per Vespa?

hoeve.jpg

Voor fietsers bieden wij ter plaatse fietsenverhuur aan inclusief uitgestippelde routes doorheen het Pajottenland. Gelieve hiervoor een mailtje te sturen naar info@warandehof.be met vermelding van datum en het aantal benodigde fietsen.

Daarnaast zijn er ook de uitgestippelde Valleitjes route en Geuze route. Voor de ietwat sportievere fietsers zijn er de Muur te Geraardsbergen en de Bosberg om te trotseren of meerdere MTB-routes. Voor een Vespa rondrit moet je bij Pajot-Experience zijn, zij bieden rondritten aan met Geuze of Breugel thema. Wandelaars kunnen hun eigen route uitstippelen met behulp van het wandelknooppunten netwerk (gratis beschikbaar in het Warandehof).

Links:

Imposante kastelen

Een bezoek aan het Pajottenland zou niet compleet zijn zonder het bezichtigen van één van de prachtige kastelen die onze streek rijk is. Grote blikvanger is natuurlijk het Kasteel van Gaasbeek, het sprookjesachtige kasteel is ondertussen een internationale toeristische trekpleister geworden. Het kasteel is een erkend museum (7 april tot 3 november) met een zeer uitgebreide kunstcollectie (kostbaar meubilair, wandtapijten, schilderijen, beelden en edelsmeedwerk). In 20 zalen geven de inrichting en het meubilair van de vroegere bewoners een indruk van het vroegere kasteelleven.

Ook het Kasteel van Beersel is een aanrader. Dit kasteel is één van de best bewaarde voorbeelden van krijgsbouwkunde in ons land. Misschien herken je het ook wel uit één van de Suske en Wiske strips.

Kasteel van Gaasbeek

Kasteel van Gaasbeek

Kasteel van Beersel

Kasteel van Beersel

Het land van Geuze en Lambiek

Brouwerij Boon kaapte heel wat prijzen weg op de World Beer Awards

Brouwerij Boon kaapte heel wat prijzen weg op de World Beer Awards

Al eeuwenlang wordt in onze streek het Geuze en Lambiek bier gebrouwen. Men kan de bieren uitproberen in lokale proeverijen zoals Geuzestekerij De Cam of 'In de Verzerking Tegen De Grote Dorst’ wat bekend staat als het beste café ter wereld met 250 bieren op de kaart. Het procédé waarbij Lambiek wordt omgetoverd tot Geuze kan je ontdekken tijdens een bezoek aan brouwerij Boon of brouwerij Oud Beersel. In Beersel vind je tevens het bezoekerscentrum 'Lambiek'.

 

Andere bezienswaardigheden

Hallerbos in volle bloei (2e helft april van elk jaar)

Hallerbos in volle bloei (2e helft april van elk jaar)